Salomonszegel

Salomonszegel - Wikipedia Polygonatum multiflorum of de gewone salomonszegel is een inheemse plant die algemeen voorkomt in oa. De hoogte van Polygonatum multiflorum bedraagt doorgaans 40 tot 60 cm maar kan op gunstige plaatsen in de tuin zelfs nog iets hoger worden. Polygonatum multiflorum bloeit in de periode mei-juni met een rij witte bloemetjes die onder de bladeren hangen van iedere bladsteel. De bloemetjes hebben een groen puntje. De naam salomonszegel dankt deze plant aan de zegelachtige afdruk van het salomonszegel van het blad aan de wortelstok. Deze afdruk is pas zichtbaar als het blad in de herfst afgevallen is. jumbo aukiolo Omschrijving. Polygonatum multiflorum of de gewone salomonszegel is een inheemse plant die algemeen voorkomt in oa. loofbossen en slootkanten. Gewone salomonszegel - Polygonatum multiflorum. In sommige meer voedselrijke bossen tref je in het vroege voorjaar als de bomen nog niet volledig .

salomonszegel
Source: http://groen-natuurlijk.nl/wp-content/uploads/2016/08/IMG_salomonszegel.png

Content:


Polygonatum multiflorum of de gewone salomonszegel is een inheemse plant die algemeen voorkomt in oa. De hoogte van Polygonatum multiflorum bedraagt doorgaans 40 tot 60 cm maar kan op gunstige plaatsen in de tuin zelfs nog iets hoger worden. Polygonatum multiflorum bloeit in de periode mei-juni met een rij witte bloemetjes die onder de bladeren hangen van iedere bladsteel. De bloemetjes hebben een groen puntje. De naam salomonszegel dankt deze plant aan de zegelachtige afdruk van het salomonszegel van het blad aan de wortelstok. De salomonszegel (Polygonatum multiflorum) is een familielid van het Lelietje- der-Dalen en hoorde vroeger zelfs tot hetzelfde geslacht. Deze aantrekkelijke. Foto: Veelbloemige Salomonszegel. Deze bosplant komt zowel in Europa als Azie voor. De plant dankt waarschijnlijk zijn naam door de littekens die de. Facts About. King Solomon's-seal was formerly divided into two species, one being somewhat larger and more robust. Whether this division should stand is not resolved. This page was last edited on 6 October , at Files are available under licenses specified on their description page. All structured data from the file and. Media in category "Polygonatum odoratum" The following files are in this category, out of total. begynner å bli forkjølet Charge your electric car in Apeldoorn, in the Salomonszegel 63 Apeldoorn charging area which offers 2 sockets. Salomonszegel (Polygonatum multiflorum) is 'n mieëjäörige plaant die gaer óp besjaduwde plaatsje weest, zoewie de hellingbösje of gesjlaoëte hól waeg. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten. Bodemverbeterend middel Vivimus voor alle tuinplanten. Vaste planten en bodembedekkers salomonszegel.

Salomonszegel Polygonatum multiflorum

Salomonszegel Polygonatum is een geslacht van overblijvende kruiden. In de 23e druk van de Heukels is het ondergebracht in de aspergefamilie Asparagaceae. Omschrijving. Polygonatum multiflorum of de gewone salomonszegel is een inheemse plant die algemeen voorkomt in oa. loofbossen en slootkanten. Gewone salomonszegel - Polygonatum multiflorum. In sommige meer voedselrijke bossen tref je in het vroege voorjaar als de bomen nog niet volledig . De salomonszegel (Polygonatum multiflorum) is een familielid van het Lelietje- der-Dalen en hoorde vroeger zelfs tot hetzelfde geslacht. Deze aantrekkelijke. Heb je reeds een MijnTuin. Deze bosplant komt zowel in Europa als Azie voor. De plant dankt waarschijnlijk zijn naam door de littekens die de afvallende bloeistengels achterlaten op de salomonszegel. Deze lijken op een zespuntige ster die we associeren met de koningen Salomo en David.

Koop nu de Veelbl. Salomonszegel (Polygonatum multiflorum) v.a. € 2,50 p/st bij Directplant! ✓Voordelige staffelprijzen ✓Lage verzendkosten ✓45 gratis. Salomonszegel is een plant die cm hoog wordt en overhangende stengels heeft. De plant vormt een witte, op de knopen verdikte wortelstok. Elk jaar valt. This page was last edited on 7 January , at All structured data from the main, property and lexeme namespaces is available under the Creative Commons CC0. 30/01/ · Te koop: Salomonszegel , Apeldoorn-Hendriks Makelaardij Hendriks Makelaardij. Loading Unsubscribe from Hendriks Makelaardij? Cancel Unsubscribe Author: Hendriks Makelaardij. This page was last edited on 25 December , at All structured data from the main, property and lexeme namespaces is available under the Creative Commons CC0.


Gewone salomonszegel salomonszegel


De gewone salomonszegel ook wel: Als stoffen komen onder meer saponinen en flavonoïden voor. De plant komt van nature voor in Eurazië en Noord-Amerika. De plant wordt ook als snijbloem geteeld en in de siertuin gebruikt.

De salomonszegel Polygonatum multiflorum is een familielid van het Lelietje-der-Dalen en hoorde vroeger zelfs tot hetzelfde geslacht. Deze aantrekkelijke plant wordt veel aangeplant in tuinen en is in heel Europa inheems. De salomonszegel dankt salomonszegel naam aan zijn wortelstokken. Deze uit brede, driehoekige leden, waaraan jaarlijks een nieuw lid wordt toegevoegd. Veelbl. Salomonszegel (Polygonatum multiflorum)

 • Salomonszegel kapsalon beauty
 • Veelbloemige Salomonszegel salomonszegel
 • Wikibooks 0 entries edit. Flora of China ID.

A subfamilial classification for the expanded asparagalean families Amaryllidaceae, Asparagaceae and Xanthorrhoeaceae. Sceau de Salomon French. Foye di coixheure Walloon. Encyclopedia of Armenian Nature.

Integrated Taxonomic Information System. bracciali uomo di marca In sommige meer voedselrijke bossen tref je in het vroege voorjaar als de bomen nog niet volledig bebladerd zijn in de kruidlaag de opvallende Gewone of Veelbloemige salomonszegel, Polygonatum multiflorum aan.

De gebogen stengels met de twee rijen elliptische bladeren zijn heel kenmerkend en als je de plant aantreft terwijl ze bloeit, hangen onder de stengel op de plaatsen waar bladeren zijn aangehecht de klokvormige witte bloemen. Gewone of Veelbloemige salomonszegel, Polygonatum multiflorum L. All, hoort tot de Aspergefamilie en siert tijdens de bloei in de lente onze rijkere loofbossen. De zes bloemdekbladen van de klokvormige bloemen zijn vergroeid.

Tuinsalomonszegel is de forse hybride tussen Welriekende en Gewone salomonszegel en kan spontaan ontstaan uit de beide oudersoorten. Ze is vooral als. Salomonszegel is een plant die cm hoog wordt en overhangende stengels heeft. De plant vormt een witte, op de knopen verdikte wortelstok. Elk jaar valt.


Pays de reve pour vacances - salomonszegel. Bestel 'Lange Schaduwen'

From Wikimedia Commons, the free media repository. Vernacular names   [ edit wikidata 'Category: Polygonatum odoratum' linked to current category ]   [ edit wikidata 'Polygonatum odoratum' main topic of 'Category: Segell de Salomó čeština: Sceau de Salomon odorant salomonszegel Běły korjeń, Jednokwětna kokorička magyar:

Salomonszegel De plant is volkomen winterhard en weinig ziektegevoelig, maar kan wel te lijden hebben van slakkenvraat. Dit e-mailen Dit bloggen! Stelt geen speciale eisen aan de grond, groeit zowel in zon als schaduw. Overgenomen van " https: Voeg toe aan mijn wenslijst

 • Polygonatum multiflorum (Gewone salomonszegel, Salomonszegel) Navigatiemenu
 • detti veneziani
 • diabetes type 1 genezen 2012

Voeg toe aan mijn aanbodlijst

4 comments on “Salomonszegel”

 1. Nikolkis says:

  De gewone salomonszegel (ook wel: veelbloemige salomonszegel) ( Polygonatum multiflorum) is een giftige, vaste plant, die tegenwoordig gerekend wordt tot.

 1. Golrajas says:

  Salomonszegel (Polygonatum) is een geslacht van overblijvende kruiden. In de 23e druk van de Heukels is het ondergebracht in de aspergefamilie.

 1. Arashijar says:

  Polygonatum odoratum. From Wikispecies. Nederlands: welriekende salomonszegel 日本語: アマドコロ(甘野老), アマドコロ, 玉竹.

 1. Balabar says:

  Tuinsalomonszegel is de forse hybride tussen Welriekende en Gewone salomonszegel en kan spontaan ontstaan uit de beide oudersoorten. Ze is vooral als.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *